top of page
EllenClaes.com_8_Heinrike_Bergmans_JobPl

Heinrike Bergmans

Zoersel
M : 0476 905 003 
Email 
LinkedIN

12 jaar in de banksector, 14 jaar als reflexoloog, 12 jaar als docente en een leven met diverse uitdagingen: mijn aanbod werd gevormd door mijn ervaringen en onderbouwd met tal van boeiende opleidingen.

Specialisatie :

  • Work-life-balance voor werkende vrouwen op alle niveau's

  • Loopbanen op management en directieniveau, sparring- en resonantiepartner

  • Financiële en verzekeringssector, complementaire en alternatieve sector

  • Systemische aanpak, het voelbaar maken van de diepere onderliggende vraag

Op zoek naar mijn KernTalenten

 

Ik studeerde af als handelsingenieur en bedrijfseconoom en ging aan de slag bij Kredietbank als kantoordirecteur en later als hoofd cel particulieren. Mijn studies en job waren heel resultaatgericht, maar mijn hart lag bij de mensen achter die resultaten. Hoe kon ik hen helpen om hun potentieel te beleven?

 

Toen mijn collega’s en ikzelf kinderen kregen, zag ik in dat potentieel niet over werk + gezin gaat, maar over ‘mijn’ leven. Wat wil ik (niet) in mijn leven? Een scheiding wierp me terug op mezelf en dwong me om dat helder te krijgen.

 

Op zoek naar verbinding

 

Tijdens een jaar loopbaanonderbreking startte ik Sarafijn als reflexoloog. Ik leerde klanten om via hun lichaam te herkennen wat er (on)bewust binnen in hen gebeurt. Een bijna-doodervaring ‘hielp’ me daarbij: 2 jaar lang voelde ik mijn eigen lichaam niet. Ik bleef zoeken om terug verbinding te maken met mezelf en slaagde er uiteindelijk in. Een zeer intense en vooral boeiende leerschool.

 

Mijn inspiratie bij die carrièreswitch en zoektocht naar mezelf? Mijn vader, die zich 3 keer volledig herschoolde om zijn passie te volgen en daarin telkens succesvol was. En mijn moeder, die haar partner verloor tijdens haar zwangerschap en door haar rouwproces heen toch koos om voluit te leven.

De puzzelstukjes vallen ineen

 

Mijn aanbod evolueerde door inzichten uit mijn leven en extra opleidingen die me verder op het spoor zetten van menselijk potentieel:   

 

  • Stress, Burn- en Bore-out: hoe ontstaat stress, hoe werkt stress en hoe ga je ermee om?

  • Hartcoherentie: wetenschappelijk onderbouwde ademhalingstechnieken voor bewuste stressreductie.

  • KernTalentenAnalyse: ontdek je persoonlijkheid, potentieel en intrinsieke motivatie in 23 talenten.

  • Systemisch werken: zicht krijgen op welke plek jij inneemt in het geheel en hoe het geheel jou ondersteunt of niet.

 

 

 

Na 12 jaar in de banksector, 14 jaar als reflexoloog en 12 jaar als docente in reflexologie en stress- en traumaverwerking (Sarafijn) is mijn aanbod doorleefd en blijft het evolueren. Hoe mag ik jou ermee helpen?

bottom of page